Üniversitede “Mescid-ayakkabı” tartışması

Kadir Has Üniversitesi’nde yaşanan olayda ilginç diyaloglara şahitlik edildi.
Bir akademisyen mescidin önüne bırakılan ayakkabılardan rahatsız olarak öğrencilerle tartışmaya tutuştu. “Burada ayakkabılıklar var kapımın önünde 18 tane ayakkabı görmek zorunda değilim. Kokan ayakkabılarınızı görmek zorunda değilim.” diyerek ayakkabısıyla mescide giren akademisyene öğrenciler karşı çıktı. “Burası mescid böyle giremezsiniz” sözlerini söyleyerek karşı çıkan öğrencilere akademisyen, “Burası mescid değil.” cümlesini söyleyerek tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı.

Akademisyen, “Burası sadece sizin ibadethaneniz değil burası benim de ibadethanem. Burası mescid değil.” sözlerini sarf ederken öğrenciler, “Bizim alanımıza giriyorsun. Psikolojik alanımızı işgal ediyorsun.” şeklinde tepki gösterdi. Akademisyen buranın ibadethane olduğunu vurgulayarak “Budistler de burada ibadet edebilir, hristiyanlar da edebilir.” sözlerini sarf ederken “Ben hristiyanım burası da benim ibadethanem” dedi.

Öğrenciler, namaz vaktinin yaklaştığını ve zaman kaybettiklerini dile getirirken. Akademisyen “Burası benim okulum kokan ayakkabılarınızı burada çıkaramazsınız.” dedi. Öğrencilerden birisi ise ironik bir cevapla “Bu da benim ayağım” dedi.

Bu esnada güvenlik görevlisi de ne yapacağını şaşırdı…
O anları cep telefonlarından kaydeden öğrenciler, yaşadıkları tartışmayı sosyal medya üzerinden paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir