YouTube’dan 20. yıla özel güncelleme!

YouTube, 20. Yılında Kullanıcılarına Yeni Özellikler Sunuyor

YouTube, bugün ilk videosunun yüklendiği 2005 yılından bu yana geçen 20 yılı kutluyor ve bu özel anı, kullanıcılar için bir dizi yenilikle taçlandırıyor. Özelliklerin çoğu, YouTube TV ve YouTube Premium üyelerini hedefliyor.

İçerik Üreticileri İçin Büyük Yenilik: Sesli Yanıtlar Geliyor!

2025’in ilerleyen dönemlerinde devreye girecek olan bir yenilikle, içerik üreticileri artık videolarının altındaki yorumlara sesli olarak yanıt verebilecekler. Bu adım, YouTube’un izleyici-üretici etkileşimini daha kişiselleştirilmiş bir deneyime dönüştürme hedefine bir adım daha yaklaştırıyor.

Mobil cihaz kullanıcıları için geliştirilen yenilikler arasında, YouTube Premium ve YouTube Müzik abonelerinin ruh haline göre özelleştirilmiş radyo istasyonları bulunuyor. Aynı abonelik grupları için mobilde 4 kat hızlı oynatma seçeneği sunulacak.

Ayrıca uyku zamanlayıcısı, ekran kilitleme işlevi ve “mırıldanarak şarkı arama” gibi özellikler de tüm kullanıcılar için aktif hale gelecek.

OpenAI, Google Chrome’u Satın Alabilir!

OpenAI, Google Chrome’u satın almaya hazırlanıyor. Bu adım, teknoloji dünyasında önemli bir dönüşüme sebep olabilir.

YouTube, 20. yıl kutlamaları kapsamında kullanıcı arayüzünde geçici değişiklikler yaparak video oynatma çubuğunu pasta simgesiyle değiştirdi. Platform, küresel çapta içerik üretimini ve paylaşımını etkileyen önemli bir merkez olmaya devam ediyor.

YouTube’a her gün 20 milyondan fazla yeni video yüklendiği bilinmekte. Kullanıcılar ise günde 100 milyondan fazla yorum yapıyor ve günlük beğeni sayısı 3,5 milyarın üzerine çıkmış durumda.

Sizce bu yeniliklerden hangisi en ilginç geldi? Görüşlerinizi bizimle paylaşmak için aşağıdaki yorumlar bölümünü kullanabilirsiniz!

Related Posts

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Büyük deprem, toprağa gömülmüş antik binayı ortaya çıkarttı

Depremler her zaman binaları tahrip eder diye biliriz. Ama bu defa büyük bir deprem, binlerce yıllık tarihi bir binayı ortaya çıkararak tam tersi bir işe imza attı.