PTT teslimat hatırlatıcı mesajı nedir? Dolandırıcıların yeni hedefi PTT mesajları oldu!

PTT Teslimat Hatırlatıcı Mesajları ve Dolandırıcılık Uyarısı

“PTT teslimat hatırlatıcı” veya benzer isimlerle gelen mesajlar, özellikle Türkiye’de, dolandırıcılık amacı taşıyan SMS veya e-posta içerikleri olarak bilinmektedir. Genellikle “ödül kazandınız” ya da “ödeme yapılması gerekiyor”, “kargonuzu teslim almadınız” gibi iddialarla, insanları manipüle ederek kişisel bilgilerini elde etmeyi veya para transfer etmelerini sağlamayı amaçlar. Mesajlarda, bir link veya ödeme talimatı bulunur ve bu yolla mağdurların banka bilgilerini ele geçirme ya da bir ödeme yaptırma girişiminde bulunurlar.

PTT Teslimat Hatırlatıcı Mesajı Nedir?

Son dönemde PTT adı kullanılarak gönderilen sahte teslimat hatırlatıcı mesajları yaygınlaşmıştır. Bu dolandırıcı mesajlarda, “Paketiniz yanlış adrese gönderildi”, “Adresinizi güncelleyin” veya “Gümrük vergisi ödemesi yapılmadığı için teslimat yapılamadı” gibi ifadeler kullanılır ve mesaj içinde zararlı bağlantılar bulunur. Bu linklere tıklanması halinde kişisel ve banka bilgileri ele geçirilmeye çalışılır.

Bu Tarz Mesajların Özellikleri Genellikle Şunlardır:

  1. Ödül Kazandınız İddiası: Ödül kazandığınızı veya çekilişle bir hak kazandığınızı söyler.
  2. Fatura veya Borç İddiası: Sahte borç veya ödeme talimatları gönderirler, ödenmezse işlem yapılacağı tehdidinde bulunurlar.
  3. Link veya Telefon Numarası: Mesajda bir link ya da aramanız gereken bir telefon numarası olur. Bu bağlantılar veya numaralar genellikle sahte sitelere veya dolandırıcılara yönlendirir.

Dolandırıcılıktan Korunmak İçin:

  • Mesajdaki Linke Tıklamayın: Güvenli olmayan linkleri tıklamayın.
  • Kişisel Bilgi Vermeyin: Banka bilgisi, kimlik numarası gibi kişisel bilgilerinizi paylaşmayın.
  • Kaynağı Araştırın: Şüpheli bir durum varsa, mesajda bahsedilen şirketin resmi iletişim kanallarını kullanarak doğrulama yapın.
  • Mesajı Silin: Şüpheli bir mesaj aldıysanız, güvenlik riski taşımamak adına mesajı silin.

Şüpheli Mesajlarla İlgili Yardım

Böyle bir mesaj alırsanız, durumu BTK, e-Devlet üzerinden veya telefon operatörünüze şikayet edebilirsiniz. Dolandırıcılıkla ilgili farkındalık oluşturmak ve gerektiğinde yetkili birimlere başvurmak önemlidir.

Related Posts

20 milyon öğrenci için tatil zili

İlk ve ortaöğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 20 milyon öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline girdi.

YKS KATILIM SAYISI 2025 || Bu sene YKS sınavına kaç kişi girecek? TYT, AYT, YDT oturumlarına kaç kişi başvurdu?

YKS 2025 sınavına girecek aday sayısı açıklandı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2025 oturumları 21-22 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Hedeflediği üniversite ve fakülteye girmek isteyenler TYT, AYT ve YDT oturumlarında ter dökecek. Diğer taraftan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar bu sene YKS’nin Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumları için başvuru sayısını da açıkladı. Peki Bu sene YKS sınavına kaç kişi girecek? TYT, AYT, YDT oturumlarına kaç kişi başvurdu? İşte 2025 üniversite sınavı başvuru sayısı…

Testo Taylan olarak bilinen Taylan Özgüç Danyıldız kimdir, nereli, kaç yaşında? Testo Taylan son videosu ile tartışmaların hedefinde yer aldı

Taylan Özgüç Danyıldız kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. ‘Testo Taylan’ olarak tanınan Taylan Özgüç Danyıldız, sosyal medyada ürettiği eğlenceli içeriklerle dikkat çekmiştir. Özellikle sokak röportajları ve ev ziyaretleri videolarıyla büyük bir takipçi kitlesi edinmiştir. Powerlifting sporuna olan ilgisi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde devam eden eğitim hayatı da onun farklı yönlerini ortaya koymaktadır. Peki, Taylan Özgüç Danyıldız kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.

Ferit “wtcN” Karakaya kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yayıncı Ferit Karakaya neden gözaltına alındı?

Türkiye’nin son yıllardaki popüler e-spor yayıncılarından Ferit “wtcN” Karakaya, hem oyunculuk kariyeri hem de enerjik yayınlarıyla dikkat çekiyor. Son dönemde gözaltı haberiyle gündeme gelen wtcN’in hayatı, kariyeri ve bu olayın detayları merak konusu oldu. Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen “KeyDrop” soruşturması kapsamında Ferit Karakaya (wtcN) ve aralarında Eray Can Özkenar, Tolunay Ören, Kemal Can Parlak (Kendine Müzisyen) gibi isimlerin de bulunduğu 11 sosyal medya fenomeni gözaltına alındı. Peki, Ferit Karakaya neden gözaltına alındı? Ferit “wtcN” Karakaya kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Yeni trafik cezaları yürürlüğe girdi mi, başladı mı? Trafik cezaları kanununu 2025 Resmi Gazete’de yayınlandı mı, yasalaştı mı?

Türkiye’de trafik güvenliğini artırmak ve kural ihlallerini en aza indirmek amacıyla Karayolları Trafik Kanunu’nda yapılan değişikliklerle 2025 yılında trafik cezalarında ciddi artışlar öngörülüyor. Drift, alkollü araç kullanma, kırmızı ışık ihlali gibi ihlallere ağır para cezaları, ehliyete el koyma ve trafikten men gibi yaptırımlar getiriliyor. Meclis’te konuyla ilgili görüşmeler başlarken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan CNN Türk’te önemli açıklamalarda bulundu. Peki, Yeni trafik cezaları 2025 yürürlüğe girdi mi, Resmi Gazete’de yayınlandı mı, yasalaştı mı?

Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları açıklandı mı? 2025 MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları, askeri öğrenci olabilme hayaliyle tercih işlemlerini gerçekleştiren adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. Peki, Milli Savunma Üniversitesi tercih sonuçları açıklandı mı? 2025 MSÜ tercih sonuçları nasıl öğrenilir?