Lokanta ve kafelerde zorunlu oldu: Bakanlık açıkladı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda İşletmelerine Karekod Zorunluluğu Getirdi

Tarım ve Orman Bakanlığı, önceden gönüllülük esasıyla duyurduğu gıda satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik karekod uygulamasını artık zorunlu hale getirdi. Bakanlık tarafından hazırlanan Gıda ve Yemin Resmi Kontrollerine Dair Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Artık, “gıda işletmesi karekodu”nun tüketicilerin görebileceği yerlerde bulundurulması zorunlu hale geldi. Uygulamaya ilişkin usul ve esaslar bakanlık tarafından belirlenerek resmi internet sitesinde duyurulacak. İşletmeler, söz konusu karekod kuralına uyum sağlamak için bakanlık tarafından duyurulan usul ve esasların resmi internet sitesinde yayımlanmasından itibaren 60 gün süreleri olacak.

Amacı gıda güvenliğini sağlamak olan bu uygulama, geçen sene bakanlık tarafından gönüllülük esasıyla duyurulmuştu. Buna göre, “Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla gıda işletmelerinin denetim durumunu takip etmesini sağlamak üzere Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması hayata geçirilmiştir.”

Karekod Nasıl Kullanılıyor?

Her işletmeye özel olan karekod, bu internet adresinden indirilip tüketicilerin görebileceği yerlerde sergileniyor. Tüketiciler, görsel üzerinde yer alan karekodu mobil cihazlarına indirmiş oldukları Tarım Cebimde gibi uygulamalarla tarayarak işletmenin güvenilirliğini kontrol edebilecekler.

Related Posts

SPK düğmeye bastı: Kriptoda zorunlu bildirim başlıyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık hizmet sağlayıcıları için rezerv kanıtı denetimi süreçlerine dair uygulanacak yeni ilke ve esasları duyurdu. Buna göre, kripto borsaları artık müşteri varlıkları, cüzdan adresleri ve nakit bakiye …

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor: İstifa dilekçesine bunları yazan kıdem tazminatı hakkını kaybediyor

Kıdem tazminatı yalnızca işten çıkarılanlara değil, haklı nedenle istifa eden çalışanlara da verilebiliyor. Ancak istifa dilekçesine yazılacak yanlış bir ifade, hem tazminat hakkını kaybettirebilir hem de işverene ihbar tazminatı ödeme yükümlülüğü doğurabilir. Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, çalışanların en sık yaptığı hatalara dikkat çekti.

SPK’den kripto borsalarına ‘kanıt’ zorunluluğu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), kripto varlık platformlarının yapması gereken rezerv kanıtı denetimi sürecinde uygulanacak ilke ve esasları açıkladı.

Türkiye’den Suriye’ye doğal gaz ve elektrik desteği: Günlük 6 milyon metreküp gaz gönderilecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’den Suriye’ye günlük 6 milyon metreküp hacminde doğal gaz gönderileceğini bildirdi. Bakan Bayraktar yaptığı açıklamada “Günlük 6 milyon metreküplük bu doğal gaz, Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretmek üzere kullanılacak. Üç ay içerisinde akışa başlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Orhan Sarıbal: ‘Soğanda üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 220’yi buldu’

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, kuru soğandaki üretici ve market fiyatları arasındaki farkı gündeme getirerek, tarlada çuvallanmış halde 6-8 liraya satılan soğanın market raflarında 25 liraya kadar yükseldiğini belirtti. Sarıbal, “Kuru soğan halde 16 liraya, pazarda 23 liraya, markette ise 25 liraya satılırken; üretici ve market fiyatları arasındaki fark yüzde 220’yi buldu. Üretici zarar ediyor, vatandaş ise soğan alamıyor” dedi.

KKM’de yaklaşık 2 ayın en büyük çıkışı

KKM’de yaklaşık 2 ayın en büyük çıkışı