Hyundai, yeni bataryasını tanıttı: Yangın çıktığında kendini söndürüyor

Hyundai, Elektrikli Araçlar İçin Yeni Batarya Sistemi Geliştirdi: Yangın Çıktığında Kendini Söndürüyor!

Otomotiv endüstrisi, elektrikli araçların (EV) yaygınlaşmasıyla birlikte batarya güvenliği konusunda önemli adımlar atmaya devam ediyor.

Bu alanda dikkat çekici bir yenilikle karşımıza çıkan Hyundai, elektrikli araçlar için özel bir batarya sistemi geliştirdi. Bu sistemin en dikkat çekici özelliği ise bataryanın içerisinde entegre edilmiş bir yangın söndürme mekanizmasına sahip olması. Bu sayede, herhangi bir sorun anında, yangın henüz büyümeden ve diğer hücrelere sıçramadan müdahale edilebiliyor.

TERMİK KAÇAK RİSKİNE SON

Elektrikli araç pillerindeki en büyük risklerden biri olarak kabul edilen “termal kaçak”, bir pil hücresinin aşırı ısınması sonucu zincirleme bir reaksiyonla diğer hücreleri de ısıtması ve bunun sonucunda yangın veya patlamaların meydana gelmesidir.

Hyundai’nin geliştirdiği bu yeni sistem, tam da bu tehlikeli senaryoyu engellemek üzere tasarlandı. Sistem, yangın başladıktan sadece beş dakika sonra özel bir madde püskürterek alevleri kontrol altına alabiliyor.

Kullanılan bu maddenin insan sağlığına ve çevreye zararlı olmadığı belirtiliyor. Ayrıca, sistem elektriğin gitmemesi gereken yerlere akışını engelleyerek ve doğrudan sorunlu bölgeye odaklanarak soğutma işlemini oldukça etkili bir şekilde gerçekleştiriyor.

Bu sayede, yangın söndürülürken ısının diğer pil hücrelerine yayılması da önleniyor ve olası daha büyük sorunların önüne geçiliyor.

Related Posts

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Büyük deprem, toprağa gömülmüş antik binayı ortaya çıkarttı

Depremler her zaman binaları tahrip eder diye biliriz. Ama bu defa büyük bir deprem, binlerce yıllık tarihi bir binayı ortaya çıkararak tam tersi bir işe imza attı.