Bitcoin madenciliği artık kârlı olmayabilir!

Bitcoin Madenciliği Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Kârlı Değil!

ABD’deki son verilere göre, Bitcoin madenciliği artık küçük ve orta ölçekli işletmeler için kârlı bir faaliyet olmaktan çıktı. Bir Bitcoin çıkarmak için enerji maliyetleri 137 bin dolara kadar çıktı. Bu duruma karşın, Bitcoin’in güncel piyasa değeri yaklaşık 90 bin dolar seviyesinde bulunuyor.

Bitcoin Madenciliği Zorlaşıyor

Bitcoin’in blok ödülü her dört yılda bir yarılanarak azalıyor. 2009’da 50 BTC olan ödül, 2024 itibariyle 3.125 BTC’ye düşecek. Bu durum, Bitcoin madencilerinin gelirini azaltırken, artan enerji maliyetleri de madencilik faaliyetlerini daha zorlu hale getiriyor.

Günümüzde sadece büyük altyapılara ve güçlü donanım ağlarına sahip şirketler Bitcoin madenciliğiyle anlamlı gelir elde edebiliyor. Bu şirketlerde bile bir Bitcoin çıkarmak için ortalama 82 bin dolar harcanıyor.

iPhone 18 Serisi Yeni RAM Teknolojisi ile Geliyor!
Apple, iPhone 18 serisinde yeni RAM teknolojisi sunarak akıllı telefon sektöründe dengeleri değiştirebilir.

Bitcoin’in toplam arzı 21 milyonla sınırlı. Bu durum, kazançlı madencilik faaliyetlerinin uzun vadede sürdürülebilir olmayacağı fikrini doğuruyor. Enerji maliyetlerindeki hızlı artış, bu durumun beklenenden daha erken gerçekleşmesine neden oldu.

2024 yılı eylül ayında en verimli sistemlerde bir Bitcoin çıkarmak 56 bin dolar civarındayken, bugün bu rakam %46 artışla 82 bin dolara kadar çıktı. Yüksek enerji fiyatları ve azalan blok ödülleri, madencilik faaliyetlerinde ölçek ekonomisinin etkisini arttırdı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Büyük deprem, toprağa gömülmüş antik binayı ortaya çıkarttı

Depremler her zaman binaları tahrip eder diye biliriz. Ama bu defa büyük bir deprem, binlerce yıllık tarihi bir binayı ortaya çıkararak tam tersi bir işe imza attı.