Türkiye’de trafikteki elektrikli otomobil sayısı, dizel ve LPG yakıtlı otomobilleri geçti

Türkiye’deki Elektrikli Araç Sayısında Büyük Artış!

Fosil yakıtların çevreye verdiği zararları en aza indirmek için yeşil dönüşüm, sanayiden hizmet sektörüne kadar birçok alanda hızla yayılıyor. Dünyanın önde gelen otomotiv şirketleri de bu alandaki yatırımlarını arttırıyor. Türkiye’de de benzer bir trend gözlemlenirken, son dönemde özel sektör de elektrikli araç üretimine yönelik yatırımlara başladı.

Elektrikli Araç Sayısında Büyük Artış!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, karbon salınımının diğer yakıt türlerine göre daha az olduğu elektrikli araçların sayısı son yıllarda önemli ölçüde arttı. 2015 yılında sadece 565 olan trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2019 yılında 1000’i aşarken, 2025 yılında 200 bini geçti. Trafiğe kayıtlı elektrikli otomobil sayısı, 2024 sonunda 183,776’ya yükselirken, Mart 2025 itibarıyla 218,238’e ulaştı. Bu rakamlar, bir önceki yıla göre yaklaşık %120’lik bir artışı temsil ediyor.

Elektrikli Araçlar Dizel ve LPG’yi Geride Bıraktı!

Mart ayında trafiğe kaydedilen otomobillerin yakıt türlerine bakıldığında, %48,1’inin benzinli, %30,5’inin hibrit yakıtlı olduğu görüldü. Elektrikli araçlar ise %12,9’luk bir oranla kayıtlara geçti. Geçen ay sonu itibarıyla elektrikli araçlar, trafiğe kaydedilen dizel (%7,6) ve LPG (%0,9) yakıtlı araçları geride bıraktı. Mart ayında 12,221 elektrikli, 7,192 dizel ve 893 LPG yakıtlı araç trafiğe kaydedildi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Abdurrahman Yazıcı – Teknoloji

Related Posts

100 milyon yıl saptanacak! Bilimsel devrim

Zaman, insanlık tarihinin en temel kavramlarından biri. Ancak, zamanı kusursuz bir şekilde ölçmek, bilim insanlarının yüzyıllardır peşinden koştuğu bir hedef. ABD’deki Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), bu hedefe ulaşarak tarihe geçti …

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Bilek güreşinde İspir’in başarısı

Erzurum’un İspir İlçesinde eğitim hizmeti veren Ziya Paşa Ortaokulu Ardahan’da yapılan Okullar Arası Bilek Güreşi Şampiyonası’ndan zaferle çıktı.

Bilim insanları dilin haritasını çıkardı

Araştırmacılar, canımızın nasıl tatlı çektiğini anlamanın obeziteyle mücadeleye yardımcı olabileceğini söylüyor.

Araştırma sonuçları yayımlandı: Bebeklerin ilk adımında genetik ve çevre etkisi

Yeni bir araştırma, bebeklerin ilk adımlarını ne zaman attığının sadece çevresel koşullara değil, aynı zamanda genetik mirasa da bağlı olduğunu ortaya koydu. Çalışmaya göre bebeklerin 9 ila 15 ay arasında yürümeye başlamasında hem genetik hem çevresel etkenler birlikte rol oynuyor.

Büyük deprem, toprağa gömülmüş antik binayı ortaya çıkarttı

Depremler her zaman binaları tahrip eder diye biliriz. Ama bu defa büyük bir deprem, binlerce yıllık tarihi bir binayı ortaya çıkararak tam tersi bir işe imza attı.